ThePiggyBank är en hemsida där du kan hitta allt från juridik, äktenskap, samboavtal till massor om ekonomins område. Du får värdefulla spartips och råd för hur du ska komma igång med ditt sparande. Vi hjälper dig med hur man skapar en budget och ger vägledning för hur man lättast följer den. På denna hemsidan kan privatpersoner gå in och lära sig massor både utanför och i skolan för att få bättre koll på ekonomi och juridik, vi vill därför bygga upp en bra hemsida där ungdomar och andra kan gå in och lära sig mer.


Vi i projektet är 4 elever som går år 1 på Dragonskolan, ekonomiprogrammet i Umeå. Vi gör denna hemsida för att ungdomar ska kunna gå in och lära sig mer om områdena ekonomi och juridik och vi erbjuder dem även möjlighet att lära sig mer. Vi ville skapa en sida med samlad information om allt från sparande till vad som gäller om man ska flytta ihop och olika juridiska fällor.

————————————————————————————————————————-

Maja Lundqvist (längst till vänster)

Maja är våran alldeles egna fotograf och det är hon som ser till att alla bilder som läggs ut på våran hemsida håller måttet, både kvalitetsmässigt och med anpassning till webbsidans design. Maja ansvarar även för juridiken på sidan, just för att hon har bra koll på området. Hon är en samarbetsvillig tjej som klarar av att ha många bollar i luften.  

Alva Olsson (andra till vänster)

Alva är våran kontrollant som kollar så allt står rätt till på hemsida och annat som behöver kontrolleras. Hon ser till att allt ser bra ut på hemsidan och det är även hon som har skapat största delen av designen. Alva är en noggrann, arbetsvillig tjej och det är just därför hon fick rollen som kontrollant och designer.

Simon Backman (andra till höger)

Simon är våran tekniker och det är han som sköter tekniken bakom sidan. Han har även bra koll på räntor och har därför fått uppgiften att skriva om någonting som vi kallar för räntebubblan. Han är väldigt allmänbildad och han kan sin grej.

Rebecka Vesterlund (längst till höger)

Rebecka är en av våra designers på hemsidan. Det är även även hon som tar hand om ekonomidelen eftersom att hon är en smart tjej som gillar att jobba med siffror och även mycket arbetsvillig. På webbsidan har hon fokus på att göra designen.